Over ons

Visie

Foot & More, “voetbal en meer”.

Foot & More behelst meer dan voetbal, de populairste balsport ter wereld die elke dag miljarden mensen bezig houdt. Voetbal boeit en biedt net als zovele sporten plezier en vermaak aan de deelnemers en toeschouwers. Een sport vindt zijn oorsprong in een spel, dat aan spelers de mogelijkheid geeft vaardigheden en talenten ten volle te benutten en zich volledig uit te leven. Foot & More koestert het spel dat aan de basis ligt van de voetbalsport, een veeleisende sport ontstaan uit een zeer rijk spel. Rijk want toegankelijk voor iedereen. Jongen of meisje, groot of sterk, slim of sluw, snel of vinnig, klein of pienter, moedig of dapper,… elke ploegmaat heeft zijn waarde. Maar de echte waarde van een voetballer komt pas tot uiting bij “eerlijk spel”, “fair play” en “respect” voor de tegenstrever, de scheidsrechters en de regels van het spel.

Foot & More beschermt de pure en onbezonnen jeugdvoetballer. Hoe vaak speel(de) je een wedstrijdje op de straat, op een familiefeest of thuis in de tuin met eigen regels en afspraken? Geen scheidsrechter, geen belangen, geen onderscheid, wel een gezonde spirit en winnaarsmentaliteit. De juiste insteek: één doelpunt meer maken dan de tegenstrever. Deze filosofie wil Foot & More bijbrengen. Kinderen moeten zich volledig kunnen uitleven op een voetbalveld. Oefen- en trainingsvormen dienen aangepast te zijn aan leeftijd en niveau. De juiste prikkel op het juiste moment in een veilige omgeving, gedragen door een sfeer van plezier en fair play. In al zijn activiteiten wil Foot & More deze waarden van het voebalspel promoten en ondersteunen.

Foot & More is een project van en voor de jeugdspeler die de ethiek van dit prachtige spel vertegenwoordigt. Foot & More is er dankzij het voetbal, Foot & More is er voor het voetbal.


Thomas CaersManagement Team

Thomas Caers - General Manager

Thomas Caers behaalde het diploma van Licentiaat in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Hij was gedurende 9 jaar (1996-2004) profvoetballer bij KVC Westerlo, KAA Gent, MVV Maastricht en STVV Sint Truiden. Tijdens zijn universitaire opleiding, volgde Thomas de specialisatierichting voetbal en behaalde hij het Uefa A-diploma. Thomas heeft een rijke trainerservaring in alle geledingen van het voetbal. Zo was hij hoofdtrainer bij STVV (2006), Directeur Opleidingen bij STVV (2007-2008) en oprichter van Sportafoot (2005-2011). Samen met Anthony Iudicello is hij mede-oprichter van Foot & More VZW. Sinds oktober 2010 is hij er General Manager. Op dit moment is Thomas Assistant Technisch Directeur van de Academie JMG België.

Anthony Iudicello - Operations Manager

Anthony Iudicello doorliep verschillende sales en marketing functies bij Nike (1995-2000), IBM (2000-2004), Microsoft (2004-2010) en Dell (2011- heden). Anthony is sinds oktober 2010 operationeel manager. Anthony behaalde het diploma van licentiaat in de bewegingswetenschappen, de motorische revalidatie en fysiotherapie aan de Katholieke Universiteit van Leuven (1989-1995). Verder behaalde hij het diploma van Master in Business Administration aan de University of Antwerp Management  School (1998-2000). Hij speelde in de nationale jeugdreeksen en beloften van Verbroedering Geel tussen 1987 en 1991.  Vanaf 1991 speelde hij voor de Universitaire Ploeg van Leuven en werd onder meer Vlaams en Nationaal Kampioen.

Tim Voet - Technisch Directeur

Tim Voet behaalde het diploma van Licentiaat in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Leuven (1999-2003). Hij behaalde tevens het diploma van geaggregeerde in de Lichamelijke Opvoeding (2003). Hij is momenteel leerkracht ‘project algemene vakken’ in de Spectrumschool te Deurne. Hij volgde gedurende zijn opleiding aan de Universiteit van Leuven de specialisatie voetbal en hier behaalde hij het getuigschrift A. Tim Voet was de afgelopen 10 jaar trainer bij Oud-Heverlee Leuven (2003-2012). Hij was er onder meer trainer van de U10, U13.  Nadien werd hij verantwoordelijke Fysieke Ontwikkeling van de jeugdopleiding OHL.  Het voorbije seizoen was hij Physical Trainer van de 15- en 16-jarigen. Tim geeft al jaren voetbalkampen op het Sporta-centrum te Tongerlo (vanaf 2001). Bij Foot & More is hij al geruime tijd actief in ondermeer de coördinatie van de voetbalkampen op het Sporta-centrum te Tongerlo.


Ambassadors

Dr. Tom Teulingkx - Sportgeneesheer

Dr Tom Teulingkx studeerde in 2000 af als sportarts aan de KULeuven. Naast zijn praktijk als huisarts en sportarts (sportlab westerlo) is hij erkend keuringsarts van de Vlaamse gemeenschap en werkte hij  gedurende 10 jaar als dopingcontrole arts. Hij zetelt eveneens in de Medische Commissie van de Belgische Wielerbond. Hij is een actief liefhebber van fietsen, tennis en voetbal. Specifiek in het jeugdvoetbal is hij hoofdarts van de Belgische JMG Academie. Recent richtte hij SPEX op, een sportexpertise centrum.

Patrik Huylebroek - Fysiotherapeut

Patrik Huylebroek studeerde af als Licentiaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie aan de Katholieke Universiteit te Leuven.  Patrick volgde een extra specialisatie opleiding in de sportkiné en startte een zelstandige praktijk op. Hij specialiseerde verder gedurende zes jaar in de osteopathie aan het Sutherland College.   Verder volgde Patrik meerdere cursussen en stages in de osteopathie aan het "New York Sports and Spine" in de US. Patrik Voetbalde zelf bij Verbroedering Denderhoutem (4de nationale). Hij Begeleidt en verzorgt atleten van alle niveau's en maakt schema's "op maat" zowel na blessures als ter optimalisatie van de atleet.

Walter Van Boxem - Pedagoog

Walter Van Boxem volgde zijn opleiding aan het pedagogisch hoger instituut te Mechelen (1984-1987) en begon zijn loopbaan als onderwijzer aan het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Antwerpen op 1 september 1987.  Gedurende 13 jaar gaf hij les in het tweede, vierde en zesde leerjaar.  Vanaf 1 september 2000 is hij directeur van dezelfde grote lagere school en deze functie oefent hij op dit moment nog steeds uit. Walter was jarenlang actief in de jeugdbeweging als leidinggevende, een boeiende leerplek.  De opgedane ervaringen daar zijn beslissend geweest voor het verdere verloop van zijn loopbaan. Walter speelde tevens jarenlang in het eerste elftal van OLVAC (KVV) en was er gedurende talloze jaren jeugdtrainer. Onder die hoedanigheid had hij zowat alle leeftijdscategorieën onder zijn hoede. Talloze bijscholingen waaronder buitenlandse congressen in Spanje en Portugal en het opvoedingsproject van de Vlaamse jezuïeten bezorgden hem een ruimere blik op pedagogiek en opvoeding en deze ervaringen wil hij graag verder delen via het project ‘Foot & More’.

Mr. Raymond Portocarero - Jurist

Mr. Raymond Portocarero is advocaat aan de balie van Antwerpen. Advocatenkantoor Raymond Portocarero is gevestigd in het centrum van Antwerpen.  Het advocatenkantoor is een all-round advocatenkantoor dat zich richt tot zowel particulieren als ondernemingen.  Naast een ruime ervaring in de algemene rechtspraktijk, heeft het kantoor een specialisatie uitgebouwd in onder andere : europees recht, contractenrecht, handelsrecht,  huurrecht, personen- en familierecht, verkeersrecht, strafrecht, verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, jeugdrecht, vreemdelingenrecht, medisch recht en het sportrecht. Aandacht voor het voorkomen van conflicten door tijdig advies en het oplossen van conflicten door onderhandeling en bemiddeling staan centraal in zijn aanpak. Raymond studeerde aan de Katholieke Universiteit van Leuven en is een gepassioneerd sportliefhebber.


Corporate Responsibility

Voetbal is een unieke sport om passie met elkaar te delen, het vormt helaas ook een gelegenheid om gevoelens van frustratie en teleurgang te uiten. Deze gevoelens horen we steeds vaker op het veld, maar vooral ook naast het veld en zelfs op de tribunes. Hoewel deze uitingen vaak emotioneel geladen zijn, door de hevigheid van het spel aangewakkerd, kunnen de voetbalvelden tot onze spijt door sommige supporters als een uitlaatklep worden gebruikt om racistische en discriminerende gedragingen te uiten. Zulke racistische en discriminerende uitingen worden helaas meer en meer als banaal en onschuldig beschouwd en maken steeds meer deel uit van de voetbalcultuur.

Op structureel vlak worden er ondertussen verschillende maatregelen genomen om racisme en discriminatie uit de sportwereld te verdrijven. Nationaliteitsvereisten zijn tegenwoordig haast onbestaande en racistische uitlatingen op het veld zijn in de meeste sportcompetities ook op sportief vlak sanctioneerbaar. Op die manier wil Foot & More samenwerken met organisaties zoals http://www.sportendiversiteit.be en http://www.diversiteit.be. Verder wil Foot & More een duidelijk statement neer zetten in alle sportieve activiteiten die worden georganiseerd en op die manier meewerken aan een gediversifieerd sportbeleid.

 

Kansen geven is heel belangrijk,
ook aan de eigen gekleurde jeugd.

 

UITDAGING 1 : EEN STERK MULTICULTUREEL JEUGDVOETBAL

Jeugdvoetbal is heel divers. Zeker de stedelijke voetbalclubs tellen veel allochtone leden. Deze diversiteit verandert het jeugdvoetbal grondig. Foot & More beschouwt het multicultureel jeugdvoetbal als een kweekvijver vol talent, niet als een probleem.
 

UITDAGING 2 : MEER ALLOCHTONE ROLMODELLEN

Er hapert iets aan de doorstroming van allochtone jongeren binnen het voetbal. Dit heeft invloed op de motivatie van jeugdspelers en het gedrag van supporters.
 

UITDAGING 3 : SUPPORTEREN VOOR DIVERSITEIT

Supporters willen zich vooral amuseren. Foot & More zal ten allen tijden racistische opmerkingen naast het terrein blokkeren.

Uitgaande van de uitdagingen op en naast het veld, gekend door Foot & More ... kan er systematisch gecommuniceerd worden via de digitale kanalen enerzijds. Anderzijds zal Foot & More deze boodschap verder verspreiden via het uitdelen van flyers en posters tijdens sportactiviteiten.

 

 

Opleidingen

Foot & More biedt een brede waaier leerrijke activiteiten aan. Nl.:

Voetbalstages

Tijdens de grote vakantie, de herfstvakantie en het krokusverlof organiseert Foot & More diverse voetbalstages in de verschillende provincies van Vlaanderen. Dit zijn externe stages voor jeugdspelers tussen 6 en 14 jaar.

De trainingen worden gegeven door gespecialiseerde techniektrainers, die werden opgeleid door Foot & More. Tijdens dit voetbalkamp krijg je gedurende 5 dagen 4 uur per dag training. De trainingen bevatten verschillende onderdelen waar je aan gaat werken, zoals : balvaardigheid, behendigheid, spelinzicht, techniek, tactiek. Ook wordt er aandacht besteed aan je mentale vaardigheden.

De trainingen tijdens dit voetbalkamp zijn gebaseerd op de visie van Thomas Caers.

De trainingen zijn erg leuk en leerzaam, maar het is natuurlijk nog leuker om de dingen die je geleerd hebt in de praktijk te oefenen! Daarom worden er elke dag, tijdens of na de trainingen wedstrijdvormpjes gespeeld.

Je speelt ook tegen deelnemers van andere teams en niveaus. Superleuk, want zo leer je ook van elkaar! Ongeacht het startniveau hebben alle deelnemers een geweldige vakantieweek met veel sport & plezier ...

Voetbalscholing

Weldoordacht, jeugdvriendelijk en veelzijdig! De voetbalschool van Foot & More legt de lat hoog. Centraal staat de jongere, als persoon en als speler, ongeacht talent of ambitie.

Train onder leiding van gediplomeerde en gespecialiseerde trainers je technische, motorische en tactische vaardigheden. Kleine niveaugroepen focussen op de persoonlijke begeleiding van elke speler.

Verantwoordelijke achter het veelzijdige opleidingsprogramma is niemand minder dan huidig technisch directeur Academie JMG Thomas Caers. Profiteer van zijn jarenlange ervaring en word een betere voetballer.

Waarom jij tijdens Foot & More scholing scoort?

  • Professionele infrastructuur sessies van 75 minuten
  • Gediplomeerde, ervaren jeugdtrainers
  • Kleine niveaugroepen van max. 8-12 spelers
  • Persoonlijke begeleiding primeert
  • Op maat van veldspelers en doelmannen
  • Individueel spelersprofiel

Demotraining

Foot & More wil een brede waaier van kwaliteitsvolle voetbalopleidingen voor veldspelers en keepers aanbieden. Om jou hiervan eens te laten proeven, nodigen we jou, je vrienden en ouders uit om samen met ons te trainen.

Clinics

Foot & More heeft veel aandacht voor trainers en begeleiders. Onze staf wil hen niet enkel betrekken bij de voetbal- scholing en de kampen, maar ook de mogelijkheid bieden zich extra te verdiepen. Daarom zullen op regelmatige basis clinics, bijscholingen of themadagen over relevante thema's en recente ontwikkelingen worden georganiseerd onder leiding van Thomas Caers

 

 

Spel

Foot & More heeft zich gespecialiseerd in het organiseren van evenementen. Foot & More organiseert indoor en outdoor tornooien met boarding voor duiveltjes (7 en 8 jaar), preminiemen (9 en 10 jaar) en miniemen (11 en 12 jaar). Dit wervelend sportspektakel wordt jaarlijks georganiseerd op meerdere locaties in Vlaanderen. Als U zelf een event wil organiseren, aarzel niet ons te contacteren via info@footandmore.be.

 

 

Schoutenlaan 8
2200 Herentals
info@footandmore.be

Partners

http://www.voetbalbelgie.be/nl/

 

Contacteer ons