Caers over Duchatelet zijn dribbel

Ik ken Roland Duchatelet goed. Hij stelde me als voorzitter van STVV aan tot hoofdtrainer. Hij is een minzaam en correct man, een businessman, een voetballiefhebber. Toen ik hem ooit zag spelen in een wedstrijd tussen burgemeesters zag ik dat hij echt van het voetbalspel hield.

Wat mij in het begin opviel was zijn rationele, zakelijke kijk op het voetbalspel.  Bijgevolg stelde hij soms vragen die voor mij soms absurd leken, maar die me toch ook deden nadenken. Vaak ben je als trainer zo doordrongen van je eigen waarheid, dat een klare en heldere kijk van buitenaf verhelderend kan zijn.  

Roland was zeer loyaal naar mij toe, nog meer naar gans STVV. Hij gaf STVV heel wat meer ademruimte, moderniseerde de infrastructuur.  Hij gaf de club alle kansen. Hem nu gaan verwijten, lijkt me veel te kort door de bocht.

Dat hij nu Standard overneemt, verrast me zelfs niet.  Als sportman mik je ook altijd hoger, het is een opportuniteit voor hem om in en voor het voetbal nog meer te betekenen.

Hij is ook een man van zijn woord. Hij zal STVV niet aan zijn lot overlaten. Hij verlaat een stevig schip, geen zinkend.

Een voetbalclub runnen is niet zo moeilijk.  Het recept is eenvoudig: bekwame en correcte mensen die er zijn vòòr het voetbal en vòòr de club, die zichzelf kunnen wegcijferen. Helaas lopen die niet dik gezaaid! Ook Duchatelet liet zich in het verleden begeleiden door mensen die zichzelf een groter hart toedroegen dan het voetbal en STVV.  Hij heeft hier veel uit geleerd. Hij heeft ook het voetbal veel beter leren kennen, hij is niet zo afhankelijk meer van anderen.

Moest ik het geld hebben, zou ik ook Standard overnemen. Een vurige club met een prachtige infrastructuur.  Enorme sportieve mogelijkheden. Het is aan Roland om zich goed te laten omringen door mensen die Standard en het voetbal een hart toedragen, die rustige vastheid kunnen brengen in de Luikse furie. Ik ben benieuwd.

Schoutenlaan 8
2200 Herentals
info@footandmore.be

Partners

http://www.voetbalbelgie.be/nl/

 

Contacteer ons